26 January, 2009
Middag: Ljummen sallad
Så gott, så gott! Gärna med vitlöksbaguette och ett glas vitt vin. :-)
För 2 personer
Ruccola
2 Paprikor, gröna
3 Tomater
1/2 Gurka
1 Lök
1 pkt. Fårost
300 g Kycklingfiléer
1 pkt. tärnad bacon
Salt, vitlökspeppar, olivolja, vinäger (Balsamico)
Tvätta och skär grönsakerna och lägg i en stor skål. Skär fårosten i småbitar och tillsätt. Tvätta och slunga ruccolan och lägg även den i skålen. Rör om.Blanda 2 matskedar olivolja och 2 matskedar vinäger (Balsamico). Häll över salladen och rör om.Stek bacontärningarna. Skär kycklingen i små bitar och stek. Krydda med stekkrydda eller dyl. Blanda kycklingbitarna med salladen och fördela bacontärningarna ovanpå. Servera genast - men den är god även kall!
För 2 personer
Ruccola
2 Paprikor, gröna
3 Tomater
1/2 Gurka
1 Lök
1 pkt. Fårost
300 g Kycklingfiléer
1 pkt. tärnad bacon
Salt, vitlökspeppar, olivolja, vinäger (Balsamico)
Tvätta och skär grönsakerna och lägg i en stor skål. Skär fårosten i småbitar och tillsätt. Tvätta och slunga ruccolan och lägg även den i skålen. Rör om.Blanda 2 matskedar olivolja och 2 matskedar vinäger (Balsamico). Häll över salladen och rör om.Stek bacontärningarna. Skär kycklingen i små bitar och stek. Krydda med stekkrydda eller dyl. Blanda kycklingbitarna med salladen och fördela bacontärningarna ovanpå. Servera genast - men den är god även kall!
Labels:
Mat - bak - dryck
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ljudbok just nu
About Me
- Miss MissChief
- Jag, tjej på 30+, mamma, fru, matte,... i Värmland bloggar om oss (en Trollunge som är född i mars 2008, en Filur som föddes i maj 2011, en engelsman i Sverige, en pälskling och mig) och lite allt möjligt. Ni vet, en sån där mammablogg helt enkelt. :-)
0 comments:
Post a Comment