19 September, 2010
Pajalagröt
Nu du, förstoppning, nu ska du få, om jag så måste äta gröt till frukost! Jag blev tipsad om Pajalagröt och med tanke på vad den innehåller borde den sätta ordentlig sprätt på min mage. Jag är ingen grötmänniska men om det hjälper så... Fördelen med denna gröt är a) den kan förberedas kvällen innan (perfekt, för på morgonen vill jag inte hålla på med en massa grejs) och b) den färdiga gröten kan förvaras i kylskåpet i upp till en vecka så då är det bara att värma en portion. Allt är nu inhandlat så ikväll snor jag ihop en testblandning.
Ingredienser för 4-6 personer
½ dl linfrön
½ dl russin
½ dl katrinplommon
½ dl torkade aprikoser
½ tsk salt
7 dl vatten
1 dl havrekli
2 dl fiberhavregryn
Hacka katrinplommon och torkade aprikoser i småbitar. Lägg allt utom havrekli och fiberhavregryn i blöt i vattnet över natten. Tillsätt kli och gryn och låt blandningen koka i 3-5 minuter under konstant omrörning. Tillsätt ytterligare vatten om gröten blir för hård.
(Recept hittat bl.a. här.)
Ingredienser för 4-6 personer
½ dl linfrön
½ dl russin
½ dl katrinplommon
½ dl torkade aprikoser
½ tsk salt
7 dl vatten
1 dl havrekli
2 dl fiberhavregryn
Hacka katrinplommon och torkade aprikoser i småbitar. Lägg allt utom havrekli och fiberhavregryn i blöt i vattnet över natten. Tillsätt kli och gryn och låt blandningen koka i 3-5 minuter under konstant omrörning. Tillsätt ytterligare vatten om gröten blir för hård.
(Recept hittat bl.a. här.)
Labels:
Mat - bak - dryck
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ljudbok just nu
About Me
- Miss MissChief
- Jag, tjej på 30+, mamma, fru, matte,... i Värmland bloggar om oss (en Trollunge som är född i mars 2008, en Filur som föddes i maj 2011, en engelsman i Sverige, en pälskling och mig) och lite allt möjligt. Ni vet, en sån där mammablogg helt enkelt. :-)
0 comments:
Post a Comment