15 October, 2010
Evighetssallad
Nåja, inte håller den i en evighet men nästan - 14 dagar kan den stå i kylskåpet (därav "14-dagarssallad"). Gör en stor sats, hur smidigt som helst!
Jag tog
Vitkål (kanske 1/3)
Röd paprika (2 stycken)
Purjolök (2/3)
Morötter (4 stycken)
Inlagda gurkor (ett halvt glas)
Skala, strimla, hacka, blanda och smaksätt med peppar.
Koka sedan upp 1 dl olja och 1/2 dl vinäger. Blanda i och rör runt.
Låt den gärna stå och dra en dag.
Den kan som sagt stå i kylskåpet (ta bara ut så mycket som du behöver åt gången) eller frys in i portionspåsar.
Jag tog
Vitkål (kanske 1/3)
Röd paprika (2 stycken)
Purjolök (2/3)
Morötter (4 stycken)
Inlagda gurkor (ett halvt glas)
Skala, strimla, hacka, blanda och smaksätt med peppar.
Koka sedan upp 1 dl olja och 1/2 dl vinäger. Blanda i och rör runt.
Låt den gärna stå och dra en dag.
Den kan som sagt stå i kylskåpet (ta bara ut så mycket som du behöver åt gången) eller frys in i portionspåsar.
Labels:
Mat - bak - dryck
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ljudbok just nu
About Me
- Miss MissChief
- Jag, tjej på 30+, mamma, fru, matte,... i Värmland bloggar om oss (en Trollunge som är född i mars 2008, en Filur som föddes i maj 2011, en engelsman i Sverige, en pälskling och mig) och lite allt möjligt. Ni vet, en sån där mammablogg helt enkelt. :-)
1 comments:
ÄLSKAR vitkål! Plöjer ett huvud per vecka ungefär =) Ska testa salladen!
Post a Comment