23 January, 2012

Fröknäcke

Jag har hört och läst så mycket gott om hemgjort fröknäckebröd och när jag degade runt idag bestämde jag mig för att testa. Jag gillar recept a la "blanda ihop allt och häll i en form" och detta var nästan så lätt, "blanda ihop allt och smeta ut på bakplåtspapper". Jag fick improvisera lite när jag inte hade allt hemma men jisses, vad bra jag lyckades! Fasen, vad gott det blev!


Blanda
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrö
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 dl parmesan
1 msk oregano
i en skål.

Smält 50 g kokosfett i en gryta, tillsätt 2,5 dl kokande vatten och koka upp.

Blanda kokosfettvatten och fröblandningen och smeta ut det hela på en bakpappersklädd plåt. In i ugnen, 150 grader i totalt 45 minuter (ta ut efter ca en halvtimme och skåra det hela för att kunna bryta "fina bitar"). Stäng sen av ugnen och låt det hela torka i ca 1 timme.

2 comments:

susanne said...

Det är ett bra bröd för oss gluten allergiker oxå.

Sv: Fyra missar är någon för mycket även för mig, hihi. Men ödet ville annorlunda. Så katt älskare som jag är så blev det 4:a, men nu räcker det;)
/ Kram Suss

Ellen - LCHF och mycket annat said...

Har en plat i ugnen just nu :) fast mitt recept innehaller ingen ost eller oregano. Gott är det i alla fall!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ljudbok just nu

Ljudbok just nu
Svikaren av Katarina Wennstam

About Me

My Photo
Miss MissChief
Jag, tjej på 30+, mamma, fru, matte,... i Värmland bloggar om oss (en Trollunge som är född i mars 2008, en Filur som föddes i maj 2011, en engelsman i Sverige, en pälskling och mig) och lite allt möjligt. Ni vet, en sån där mammablogg helt enkelt. :-)
View my complete profile