09 March, 2009

Rosa cheesecake med chokladkross

1 tårta

Botten:
15 digestivekex
75 g smör

Fyllningen:
800 g philadelphiaost
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
4 ägg
1/2 flaska röd hushållsfärg
100 g vit choklad

Gör så här:
Smält smöret. Krossa kexen i en matberedare. Häll i smöret och kör till en smulig smet. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant så att den bildar bottenplattan.

Ställ kallt.

Värm ugnen till 175 grader.

Rör ihop philadelphiaosten, sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och rör till en slät smet. Rör ner äggen ett i taget.

Häll i hushållsfärgen och blanda väl. Bryt chokladen i bitar och blanda i smeten. Kör matberedaren på höghastighet så att de krossas ordentligt.

Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.

Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ljudbok just nu

Ljudbok just nu
Svikaren av Katarina Wennstam

About Me

My Photo
Miss MissChief
Jag, tjej på 30+, mamma, fru, matte,... i Värmland bloggar om oss (en Trollunge som är född i mars 2008, en Filur som föddes i maj 2011, en engelsman i Sverige, en pälskling och mig) och lite allt möjligt. Ni vet, en sån där mammablogg helt enkelt. :-)
View my complete profile