14 September, 2009
Kanelbullar
Jag drabbas sällan av ett riktigt starkt sötsug (och bra är det!) men när jag nyss kikade i ugnen efter något lunchigt till Trollungen hittade jag en påse frysta kanelbullar och oj, vad det helt plötsligt vattnades i munnen! Alltså, riktiga kanelbullar, inte som de på bilden (de är från Bombadill).
För den som vill baka rekommenderar jag detta recept från matklubben.se
Mumsiga kanelbullar som är saftiga och goda, helt perfekta helt enkelt!
För 40-45 personer.
Ingredienser
Vetedeg:
175 g margarin
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 pkt jäst
1 dl vanlig sirap
1 ägg
1½ tsk malen kardemumma
1 nypa salt
Ca 14 dl vetemjöl
Fyllning:
Mjukt margarin
Strösocker
Kanel¨
Garnering:
Pärlsocker
Pensling;
1 uppvispat ägg
Gör så här
Smält margarinet, häll i mjölken/grädden.
Blandningen ska vara ca 37 gader vid vanlig jäst, ca 40 grader vid torrjäst.
Häll blandningen över jästen och blanda väl.
Tillsätt ägg, sirap, salt, kardemumma.
Häll i ca 10 dl vetemjöl och bearbeta väl, tillsätt vetemjöl tills degen känns fast och fin.
Låt jäsa ca 40 minuter, knåda degen, låt jäsa ca 30 minuter (lång jäsning ger fylligare smak).
Dela degen i 3-4 delar, kavla ut till ca 3 mm.
Fördela fyllningen och rulla ihop till en stor cigarr.
Skär i lagomt stora bitar och lägg i bullformar.
Låt bullarna jäsa under duk i ca 20-30 minuter.
Pensla med ägg och strö pärlsocker på bullarna.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills bullarna fått fin färg.
För den som vill baka rekommenderar jag detta recept från matklubben.se
Mumsiga kanelbullar som är saftiga och goda, helt perfekta helt enkelt!
För 40-45 personer.
Ingredienser
Vetedeg:
175 g margarin
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 pkt jäst
1 dl vanlig sirap
1 ägg
1½ tsk malen kardemumma
1 nypa salt
Ca 14 dl vetemjöl
Fyllning:
Mjukt margarin
Strösocker
Kanel¨
Garnering:
Pärlsocker
Pensling;
1 uppvispat ägg
Gör så här
Smält margarinet, häll i mjölken/grädden.
Blandningen ska vara ca 37 gader vid vanlig jäst, ca 40 grader vid torrjäst.
Häll blandningen över jästen och blanda väl.
Tillsätt ägg, sirap, salt, kardemumma.
Häll i ca 10 dl vetemjöl och bearbeta väl, tillsätt vetemjöl tills degen känns fast och fin.
Låt jäsa ca 40 minuter, knåda degen, låt jäsa ca 30 minuter (lång jäsning ger fylligare smak).
Dela degen i 3-4 delar, kavla ut till ca 3 mm.
Fördela fyllningen och rulla ihop till en stor cigarr.
Skär i lagomt stora bitar och lägg i bullformar.
Låt bullarna jäsa under duk i ca 20-30 minuter.
Pensla med ägg och strö pärlsocker på bullarna.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills bullarna fått fin färg.
Labels:
Mat - bak - dryck,
My businesses
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ljudbok just nu
About Me
- Miss MissChief
- Jag, tjej på 30+, mamma, fru, matte,... i Värmland bloggar om oss (en Trollunge som är född i mars 2008, en Filur som föddes i maj 2011, en engelsman i Sverige, en pälskling och mig) och lite allt möjligt. Ni vet, en sån där mammablogg helt enkelt. :-)
1 comments:
Låter inte som ett dumt recept det. Det var ju precis kanelbullens dag också. :)
Fin blogg du har förresten, Kram!
Kanelbullar recept
Kul bild, haha!
Post a Comment