29 April, 2010

Ugnspannkaka med bacon

Idag gjorde jag en urläcker fläskpannkaka efter ett eget recept och jag är fortfarande mätt! Den var så god, vi kunde inte sluta äta. Iaf inte J och jag, Trollungen tyckte som vanligt att tre tuggor räcker gott och väl.

Detta behöver du:
(för 4 proppmätta personer)
280 g bacon (två paket tärnad bacon a 140 g)
4 ägg
10 dl mjölk
5 dl rågsikt
1 tsk salt

Gör så här:
Lägg bacontärningarna i en ugnssäker form och fräs i 225 grader i fem minuter.
Blanda ägg, mjölk, rågsikt och salt till en jämn smet och häll i formen. Rör om så att baconbitarna fördelas bra. Dra ner värmen till 175 grader och låt sen ugnen göra jobbet. Jag tror min stod inne i ca 1 timme. Jag litar inte på recepten där det står "färdig på 20 minuter" för iaf för mig betyder det att ugnspannkakan kanske ser fin ut ovanifrån men den är sällan gräddad hela vägen.

Servera med äppelmos eller lingonsylt (beroende på var du bor),
rårivna morötter eller en råkostsallad med kålrot, morötter och ananas.
Smaklig måltid!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ljudbok just nu

Ljudbok just nu
Svikaren av Katarina Wennstam

About Me

My Photo
Miss MissChief
Jag, tjej på 30+, mamma, fru, matte,... i Värmland bloggar om oss (en Trollunge som är född i mars 2008, en Filur som föddes i maj 2011, en engelsman i Sverige, en pälskling och mig) och lite allt möjligt. Ni vet, en sån där mammablogg helt enkelt. :-)
View my complete profile