05 December, 2011

Fläskfilé med mozzarella och mer

Åh, om jag ändå hade tagit kort! Det här gjorde jag igår och det var såååå gott, Js kommentar efter att vi ätit: "There are no words to describe how happy my tummy is at the moment." Jag hittade receptet på nätet men gjorde om det till en enklare variant (så klart).

* Skiva fläskfilé i ca 1-cm breda skivor, spraya en ugnsfast form med olja och lägg i dem. Peppra lite.
* Skiva en rejäl näve champinjoner och en näve körsbärstomater. Hacka en vitlösklyfta. Smält smör i en stekpanna, i med vitlöken och rejält med basilika och stek sen champisarna och tomaterna i det.
* Häll hela härligheten över fläskfilén och skjuts in i ugnen (typ 200 grader i kanske en kvart).
* Ta ut ugnsformen, riv två (ja!) mozzarellaostar i bitar och fördela på fläskfilé/tomat/champinjonblandningen och tillbaka in i ugnen tills osten är smält.

Detta serverades med en sallad (lite LCHF så där).

Till Trollungen gjorde jag en barnvänlig variant (hon gillar inte röror och ost): efter att jag hällt över svamparna stekte jag några fläskfilébitar i den stekpannan till henne och oj, så hon åt! Mumsfillibabba, helt klart!

2 comments:

Karin said...

Det låter verkligen supergott! Det ska testat här hemma också :)

Ellen - LCHF och mycket annat said...

Later smaskens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ljudbok just nu

Ljudbok just nu
Svikaren av Katarina Wennstam

About Me

My Photo
Miss MissChief
Jag, tjej på 30+, mamma, fru, matte,... i Värmland bloggar om oss (en Trollunge som är född i mars 2008, en Filur som föddes i maj 2011, en engelsman i Sverige, en pälskling och mig) och lite allt möjligt. Ni vet, en sån där mammablogg helt enkelt. :-)
View my complete profile